Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Онуфрій в Деь Соборності заявив, що єдність українців слабне через тиск на УПЦ (МП)

    Очільник УПЦ (що в єдності МП) митрополит Онуфрій у привітанні з нагоди Дня Соборності заявив, що в час війни “народна єдність почала слабнути”, а “весь 2023 рік в релігійній сфері нашої країни пройшов під знаком тиску на Українську Православну Церкву”.

    Про це йдеться в тексті вітального слова Онуфрія до Дня Соборності, який опубліковано на сайті УПЦ МП, передає Релігійна правда.

    У вітанні йдеться, що “всі роки незалежності нашої країни Українська Православна Церква незмінно стоїть на засадах Української державності, рішуче засуджуючи будь-які посягання на міжнародно визнані кордони нашої країни”.

    Митрополит Онуфрій наголошує: “В перший день війни наша Церква чітко заявила, що Україна це наша держава, що Україна це наша рідна країна і ми будемо її захищати! Свідченням нашої державницької позиції є також велика кількість вірян Української Православної Церкви, які захищають Батьківщину у лавах Збройних Сил України, виконують гуманітарні місії та займаються волонтерством”.

    Водночас він заявляє, що “з перебігом війни народна єдність почала слабнути, що не може не викликати нашого занепокоєння” і що “весь 2023 рік в релігійній сфері нашої країни пройшов під знаком тиску на Українську Православну Церкву”.

    “Серед наших вірян ці події викликали неприємний і гіркий подив із нерозумінням цих дій, адже тиснучи на Церкву, тим самим чиниться тиск на власних громадян, які є одночасно вірянами Церкви і частиною українського суспільства. Це все точно не сприяє єдності й консолідації нашого народу, традиційною і невід’ємною частиною якого є й наша Церква”, – заявив Онуфрій.

    Найсвіжіше

    Популярне