Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: У центрі нашого життя як такого, а особливо у центрі нашого духовного життя є і завжди має бути Христос

    У недільній проповіді предстоятель ПЦУ  Митрополит Епіфаній зазначив, що в центрі життя кожної людини, особливо християнина, повинен бути Ісус Христос.

    “В центрі нашого життя як такого, а особливо в центрі нашого духовного життя є і завжди має бути Христос. Ніхто і ніщо, навіть найбільш шановані і священні особи або речі, не можуть замінити нам Христа”, – сказав митрополит Епіфаній, повідомляє сайт ПЦУ.

    Митрополит нагадав, що Христос є Сином Божим, Творцем всього сотвореного, Кров’ю Якого наші гріхи були відкуплені. Апостол Павло свідчить, що все існує завдяки Христу і для Нього.

    Предстоятель ПЦУ  закликав не відвертатися від Христа і пам’ятати, що Він є джерелом нашого життя та спасіння. Без Христа неможливе єднання з Богом і вічне життя в любові.

    Митрополит Епіфаній наголосив, що слід щоденно згадувати про першочергову роль Христа не лише під час богослужінь, а й у повсякденному житті. Бо Христос є нашим хлібом, без Якого наше існування є лише суєтою.

    Господь «Ісус сказав […]: Я є хліб життя; хто приходить до Мене, не відчуватиме голоду, і хто вірує в Мене, ніколи не матиме спраги» (Ін. 6:35). Це є Його власні істинні слова. Христос – не святковий торт чи урочистий каравай, які подаються лише з особливої нагоди, а щоденний, насущний хліб. А без Нього наше життя – лише існування в суєтності, темряві та під владою зла.

    Нагадаємо, релігійна громада ПЦУ села Старожуків передала кошти на FPV-дрони для ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне