П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Громада ПЦУ із Нетішина придбала чотири FPV-дрони для військових

    Багатомісячна боротьба за Собор Ікони Божої Матері “Неопалима купина” в Нетішині на Хмельниччині завершилася перемогою громади міста, нагадує Vsim.ua.

    У квітні минулого року парафіяни проголосували за перехід храму з УПЦ (МП) до ПЦУ. Проте священики УПЦ відмовлялися йти за громадоюб і залишати собор, що викликало обурення вірян.

    Зрештою прихожани таки настояли на своєму. Протоієрей УПЦ Віктор Тишкун покинув собор Ікони Божої Матері із пакетом книг. А священників УПЦ та їх прихильників проводили за двері храму під оплески. Собор “Неопалима купина” офіційно зайняли представники Православної Церкви України.

    Днями на сторінці храму поділилися новиною — настоятель отець Олег Ільків та парафіяни придбали чотири безпілотники для військових.

    Чотири FPV-дрони віряни придбали за кошти зібрані під час проведення регіонального фестивалю колядок та щедрівок “Нас єднає коляда”, який вперше пройшов у Соборі “Неопалима Купина”. А також за кошти, які були зібрані під час традиційної різдвяної коляди.

    Безпілотники передали волонтерам місцевого Штабу Допомоги ЗСУ. Вже найближчим часом вони вирушать до захисників. Крім того, разом із безпілотниками настоятель храму передав від релігійної громади Собору ще 6 045 гривень на комплектуючі для FPV-дронів.

    Найсвіжіше

    Популярне