П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ шокує зізнаннями про участь Моспатріархату у війні проти України

    Нещодавно в мережі було опубліковано інтерв’ю головного російського священника так званої «СВО» протоієрея Дмитра Василенкова для порталу «Завтра». У ньому головний духівник окупантів повідомив, що на постійній основі у війні росії проти України бере участь близько 100 священників рпц. Василенков запевняє, що усі російські священники відправляються на передову через Синодальний відділ московського патріархату зі співпраці зі збройними силами і правоохоронними органами. Горе-священник наголосив, що на війну «самостійно ніхто поїхати не може», а лише через згаданий синодальний відділ, про що існують «чіткі вказівки» очільника рпц Кирила Гундяєва. «Не узгоджені ні з ким відрядження зазвичай закінчуються печально та погано» – відзначив Василенков.

    Окрім цього старший священник «СВО» неодноразово повторив російські наративи, якими кремль виправдовує агресію проти України. Зокрема, відповідаючи на питання про те, чому росія розпочала війну проти України, він, як і більшість його колег, одурманених російською пропагандою, розповів про те як «вісім років на Донбасі вбивали не лише чоловіків, які взяли до рук зброю, а й жінок та дітей», про що за його словами «ніхто не говорив і не згадував». Саме тому, на думку горе священника, росія розпочала війну для того аби «нарешті захистити своїх людей» і свій руський мір.

    Так само в кращому дусі російської пропаганди і з власними конспірологічними здогадками, головний священник російських вбивць охарактеризував тих, з ким бореться росія у цій війні, а саме зі «світовою фінансовою елітою». На його думку ця «еліта», яка добре знає Біблію і «усвідомлює, кому вони служить і чому вони кинули військовий виклик» має на меті встановлення «всеосяжної влади над людьми». Василенков переконаний, що представники цієї «еліти» «чекають на того «Хазяїна», який передбачений у Біблії і рано чи пізно має прийти», тобто антихриста.

    Саме ця еліта, за його здогадками, і є тими кураторами «київського режиму», який змушує українців боротись із російськими окупантами. До слова, самих українців головний російський військовий церковник вже не називає одним народом, а лише «заблукалими братами». Також Василенков звинуватив українців в особливій жорстокості до окупантів, що перебувають в українському полоні. На його думку все це робиться для того, аби викликати ненависть у російських вбивць і тим самим позбавити їх «Божої допомоги».

    Таким чином Василенков вкотре зводить російську агресію в ранг сакраментальної боротьби добра зі злом, а тому називає її «глобальною» і вбачає в ній надприродній вищий сенс, а від її результатів буде залежати майбутня доля росії.

    Окрім цього в інтерв’ю духівник російських терористів визнав, що так звана російська надточна зброя влучає і цивільні об’єкти та житлові будинки від чого гинуть мирні невинні люди. Далі пряма мова: «Так, інша річ, що в бою проходить дуже тонка лінія між убивством солдата супротивника та мимовільним убивством безневинних людей. Ви уявляєте собі бій у місті? Сучасна зброя, якою б високоточною вона не була, у місті може вдарити і по невинних жителях. І це завжди боляче усвідомлювати» – зізнався горе-священник.

    Як відомо російські окупанти ніколи не визнають, що обстрілюють мирних жителів, а всю провину за влучання у цивільні і житлові об’єкти покладають на українську ППО. Навіть після влучання російської ракети в Спасо-Преображенський собор УПЦ МП в Одесі офіційний сайт московської патріархії заявив, що в нього влучила українська ракета. Тож чи не отримає за такі одкровення Василенков на горіхи від свого церковного і російського керівництва і чи не звільнять його за такі заяви з посади головного священника так званої «СВО»? Побачимо згодом, проте цього вистачить для гаазького суду.

    Утім одкровення від Василенкова на цьому не завершились. У тому ж інтерв’ю він визнав, що у війну проти України росіяни вступили (далі мовою оригіналу) «таща за собою, уж простите, целый багаж дерьма». Під цим «багном» Василенков має на увазі корупцію, торгівлю наркотиками тощо. Зокрема горе-священник розповів, що спілкуючись з бійцями і молоддю він часто запитує чи знають вони «где у вас «на районе» наркотой торгуют? Обычно это почти всем известно. Я спрашиваю: «А кто торгует? Америкосы с афганцами?» Так ведь нет – мне отвечают, что торгуют наши же люди! А кто их покрывает? И об этом тоже все знают». Також він заявив, що (також мовою оригіналу) «честно говоря, мы «рубили бабло» самозабвенно все эти годы, делая барыш друг на друге».

    Також Василенков вважає, що «не придет никакой «добрый царь» и не установит в России справедливые порядки, если мы сами, с самих себя, не начнем жить по правде». Тому, на його думку, росіянам і була послана війна для «отрезвлєнія».

    Таким чином такі одкровення головного горе-священника «СВО» вкотре засвідчують, що московська церква виправдовує російську агресію. Все це робить її співучасницею кремля у війні проти України. Згадане ж інтерв’ю в чергове цьому підтвердження, яке буде корисним для розслідування російських військових злочинів проти нашої держави.

    Джерело: Духовний Фронт України

    Найсвіжіше

    Популярне