Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон відвідав Вінницький Центр професійно-технічної освіти

    18 січня 2024 року митрополит Вінницький і Барський Симеон на запрошення керівництва відвідав Державний навчальний заклад «Центр професійно-технічної освіти №1 м. Вінниці».

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

    Архієрей привітав викладачів та студентів, які зібралися на навчання після зимових канікул, з Різдвом Христовим та Богоявленням. Митрополит Симеон відправив молебень з проханням про Боже благословення і допомогу для тих, «хто навчає і навчається». Архієрей також виголосив молитву за упокій випускників, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російського агресора.

    Після молитви, за традицією, митрополит Симеон окропив святою водою навчальні аудиторії, адміністративні та господарські приміщення, а також гуртожитки, в яких окрім студентів знаходять притулок жителі зруйнованих та захоплених міст і сіл України, яких окупанти залишили без даху над головою. Його Високопреосвященству допомагав клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці протоієрей Димитрій Пилинь.

    На завершення візиту директор закладу Валерій Дяків розповів гостям про успіхи свого колективу та студентів у навчанні і праці та про їхню участь у наданні допомоги тимчасово переміщеним особам та Збройним Силам України.

    Найсвіжіше

    Популярне