Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Не забувайте свого коріння, навчайте своїх дітей традицій народу

    У п’ятницю, 19 січня, в день свята Богоявлення за юліанським календарем, Вселенський Патріарх Варфоломій очолив Божественну літургію в храмі Святого Василія в турецькому місті Триглія.

    Про це повідомляє видання “Ортодокс Таймс”.

    На літургії присутні єрархи Константинопольської Церкви, духовенство, представники слов’янських православних громад регіону, а також після Греції, України, Молдови та Грузії.

    Під час богослужіння читали “Символ віри” та “Отче наш” різними мовами, зокрема українською. У промові Патріарх Варфоломій наголосив на важливості збереження православної ідентичності та духовних цінностей греками Малої Азії.

    Після літургії відбувся хресний хід до набережної Триглії, де Патріарх очолив чин водоосвячення. Місцевий житель Віктор Галіп Явуз здійснив традиційне святкове плавання за хрестом у холодну воду.

    За словами Патріарха Варфоломія він планує відвідати православні храми Малої Азії та Східної Фракії, щоб разом з вірними помолитися за Вселенську Церкву. Святкування Богоявлення відбулося у зворушливій атмосфері з’єднання православних слов’ян та греків.

    Найсвіжіше

    Популярне