Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній у Києво-Печерській Лаврі відкрив недільну школу для дітей

    Предстоятель Православної Церкви України 20 січня 2024 року відкрив та освятив у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (корпус №70) першу недільну школу автокефальної Української Церкви у цій обителі на честь преподобного Нестора Літописця, організовану у співпраці з Національним заповідником «Києво-Печерська лавра».

    Про це пише пресслужба ПЦУ. 

    Разом зі Священноархімандритом Лаври Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм молилися виконуючий обов’язки намісника монастиря архімандрит Авраамій з братією та духовенством, секретар Київської єпархії протоієрей Михаїл Лесюк, меценати, маленькі учні недільної школи та їхні батьки.

    Після відправи Його Блаженство звернувся до присутніх з першосвятительським словом. Предстоятель наголосив на важливості духовного виховання майбутнього покоління українців та утвердження справжньої помісної Української Православної Церкви у Києво-Печерській Лаврі – священному місці, де своїми мощами спочивають наші святі отці, які свідчать, що ми маємо глибоке духовне й історичне коріння. Окрім того, Митрополит Епіфаній зазначив про велике значення молитви й підтримки наших воїнів – захисників України, подякував благодійникам, які сприяють розвитку обителі й недільної школи та закликав Боже благословення на дітей, їхніх батьків і вчителів.

    На звершення заходу діти влаштували для присутніх зворушливе театралізоване дійство та виконали духовні піснеспіви.

    Найсвіжіше

    Популярне