Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині судили настоятеля церкви УПЦ (МП) за колабораційну діяльність

    65-річний священник УПЦ (МП) із Житомирської області був засуджений за колабораційну діяльність.

    У березні 2022 року, під час воєнного стану, він публічно заперечував здійснення збройної агресії РФ проти України та закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора, передає Житомир-online з посиланням на пресслужбу Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

    Крім того, священник УПЦ (МП) не отримував паспорт громадянина України та продовжував використовувати паспортний документ, виданий органами влади СРСР.

    Дії зловмисника були кваліфіковані відповідно до ч. 1 ст. 111-1 КК України, як публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора.

    16 січня суд призначив священнику УПЦ (МП) покарання у виді позбавлення права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років.

    Нагадаємо, прокуратура клопотала про відвід судді, який має судити митрополита Черкаської єпархії УПЦ (МП). Також хористка з УПЦ (МП) із охоронцем дитсадка коригували ворожі атаки.

    Найсвіжіше

    Популярне