Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Італія надасть 500 тисяч євро на протиаварійні роботи у Спасо-Преображенському соборі в Одесі

    Уряд Італії до кінця січня планує надати ЮНЕСКО перший транш на протиаварійні роботи у Спасо-Преображенському соборі в Одесі, в який у липні 2023 року влучила російська ракета.

    Про це 13 січня повідомили в Одеській міській раді після зустрічі з очільницею офісу ЮНЕСКО в Україні К’ярою Децці Бардескі.

    У повідомленні зазначається, що сума першого траншу — 500 тисяч євро. Гроші мають надійти на рахунки ЮНЕСКО.

    “Цей собор має велике значення для одеситів. Дуже важливо зберегти та відновити Собор будь-якими інструментами, у тому числі й завдяки допомозі ЮНЕСКО”, – зазначив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

    На зустрічі з представниками ЮНЕСКО одеські чиновники також обговорили план на 2024 рік. Відновлення Спасо-Преображенського собору, створення майстер-плану історичної частини міста, яка увійшла в зону ЮНЕСКО та консервація пошкоджених при атаках історичних будівель — одні з основних завдань цього плану.

    Нагадаэмо, під час атаки РФ 23 липня одна з ракет влучила у будівлю Спасо-Преображенського собору в центрі Одеси. Руйнувань зазнала вівтарна частина, ракетою пробило два поверхи вниз, частина храму залишилась без даху.

    Найсвіжіше

    Популярне