Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський: бажання – запорука діалогу між церквами України

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Михаїл Команський розповів, як змінилися питання до нього під час закордонних поїздок після початку війни в Україні.

    Про це він розповів  в інтерв’ю для Духовного Фронту України.

    За словами владики, тепер його питають виключно про те, “як ви живете в часі війни?”.

    Він зазначив, що почув лише схвальні відгуки про поведінку українських біженців за кордоном. Єпископ Михаїл сказав, що з гордістю розповідає іноземцям про згуртованість і вихованість українців: “Я змушую пишатися нашими співгромадянами”.

    Владика відзначив, що йому іноді доводиться спростовувати негативні стереотипи про Україну, які поширює російська пропаганда. Він запрошує іноземців на власні очі побачити реальну ситуацію в Україні: “Приїжджайте, побачите”.

    На думку єпископа Михаїла Команського , діалог між православними церквами в Україні трохи згас на тлі війни. Проте він переконаний, що з бажанням сторін його можна відновити: “Головне бажання”.

    Особисто на мою думку, власну, приватну. На жаль, мені здається, що православні юрисдикції стали трошечки далі, одна від одній, особливо в цей час, в часі війни. Чим це викликано? Можна багато гадати, тут зрозуміло, що не можна дати певного чіткого і однозначного визначення причини. Тут багато факторів.   Перш на все, це я завжди кажу скрізь, потрібне бажання людей шукати порозуміння. Якщо буде бажання, неважливо, які фактори будуть, що буде заважати, цей діалог може просуватися. Це моя така думка, особиста. Головне бажання.”, – сказав владика.

    Найсвіжіше

    Популярне