Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Гора Афон: підозрюваний зловмисник зізнався у навмисному підпалі келії

    Минулого понеділка в келії ченців біля Свято-Ставронікітського монастиря на горі Афон сталася пожежа, причиною якої, як припускають слідства, є підпал. Передбачуваний злочинець, 63-річний громадянин Румунії, зізнався у скоєному після того, як його доставила поліція для допиту щодо крадіжки та пошкодження майна.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Інцидент стався, коли чернець подав заяву на підозрюваного, що спонукало поліцію допитати його. Під час допиту 63-річний стверджував, що пожежа виникла через свічку, яку він запалив, зайшовши в келію, і згадав, що почув запах газу. Пожежна бригада склала матеріали справи про підпал, які будуть передані до прокуратури суду першої інстанції в Салоніках.

    В ході розгляду справи стосовно підпалу, підозрюваного вже затримали через його можливу причетність до двох попередніх вторгнень в гуртожитки біля келії. Протягом останніх 20 днів йому висувають звинувачення у крадіжці різноманітних речей, зокрема інструментів, ключа від автомобіля та планшета, при цьому завдано шкоди меблям гуртожитку.

    Прокуратура використовує процедуру “flagrante delicto”, оскільки затримала зловмисника на місці злочину.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, на Афоні згоріла старовинна келія Архангела Михаїла.

    Найсвіжіше

    Популярне