Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл розповів про благодійність УПЦ США та видання Євангелія-апракоса

    Єпископ Команський Михаїл, екзарх Вселенського Патріарха в Україні поділився своїми думками про благодійність Української Православної Церкви США (УПЦ США) та видання Євангелія-апракоса.

    Єпископ Михаїл зазначив в інтерв’ю для Духовного Фронту України, що УПЦ США, живучи в новому суспільстві, знайшла форму для комунікації з людьми, державною владою та іншими помісними православними Церквами.

    “Скажімо так, тут знову багато питань пов’язаних з місією. Оскільки, наприклад, Православна церква США, оскільки вони знаходяться на території США, вони були вимушені жити в новому суспільстві. Не в тих реаліях, коли жили українці тут, в Україні. Відповідно, вони знаходили форму для комунікації. І не тільки з українцями, з усіма людьми, з якими їм доводилося спілкуватися. І багато в чому ми, як місія, можемо навчитися в них. Зокрема, комунікації з державною владою, комунікації з іншими помісними православними Церквами”, – сказав єрарх Вселенського патріархату.

    “На мій особистий погляд, я бачу, що Українська Православна церква США, вони віднайшли можливість яскраво комунікувати з сучасним суспільством. Не тільки тримати свою традицію. Церква живе з людьми і не тільки з людьми, а навіть і з людьми, які не є православними, можливо, просто комунікують в той чи інший спосіб через повсякденні потреби”, – поділився єпископ Михаїл.

    Він нагадав, що саме видання Євангелія-апракоса і апостола-апракоса, це було, можна сказати, продовженням всієї гуманітарної допомоги, яку Українська Православна церква США виділила для підтримки України, особливо під час цієї ворожої російської навали.

    “Мільйони доларів були зібрані і передані і через Православну церкву України, через інших волонтерів саме медикаментами, продуктами.. і зокрема, саме в царині книговидавництва, тут трошки взялися і ми, і Православна церква США спонсорувала і видання Євангеліє і Апостолу у форматі Апракос, для безкоштовного розповсюдження серед священнослужителів, парафій, студентів навчальних закладів”, – підсумував єпископ Команський Михаїл.

    Найсвіжіше

    Популярне