Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Габріель Атталь: новий православний прем’єр-міністр Франції з грецьким корінням

    Новий прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь є православним і має грецьке коріння по лінії матерії. 34-р політичний, якого вчора визнали прем’єр-міністром замість Елізабет Борн, є сином юриста та кінопродюсера Іва Атала та Марі де Курі, яка раніше працювала в кіновиробничій компанії.

    Батько Габрієля Аталя, який помер у 2015 році, був франко-туніським євреєм, а мати мала греко-українське коріння з Одеси, йдеться в біографії політика. У батьків Габрієля Атталя було троє спільних дітей і вони розлучилися в 2000 році. Крім трьох сестер, у 34-річного чоловіка є ще один брат, якого усиновила його мати, інформує Главком.

    Колішній міністр освіти, який став наймолодшим прем’єр-міністром Франції за часів П’ятої республіки, публічно повідомив, що прийняв релігію своєї матері. погодився на те, що він православний, Аталь сказав в інтерв’ю, що через ім’я свого батька він відчував антисемітизм у своєму житті.

    Габріель Аталь раніше був речником уряду, міністром бюджету та міністром освіти в уряді Еммануеля Макрона і є єдиною з найпопулярніших фігур у таборі президента. Згідно з опитуванням, 53% французів позитивно ставляться до призначення Аталя прем’єр-міністром.

    Значення 34-річного Аталя відбулося в той момент, коли другий президентський термін Макрон стикається з труднощами. Новий прем’єр-міністр має допомогти президенту подолати кризу та відновити довіру французів.

    Найсвіжіше

    Популярне