П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський виступив за заборону сурогатного материнства

    Папа Римський у своєму зверненні до дипломатів, акредитованих Ватиканом, висловив надію про всесвітню заборону сурогатного материнства. Він зазначив, що все більше країн світу вже забороняють цю послугу — пресслужба Ватикану.

    “Я вважаю сумною практику так званого сурогатного материнства, яка являє собою грубий утиск гідності жінки і дитини, засноване на експлуатації ситуацій матеріальних потреб матері”, — заявив Папа Франциск, повідомляє ZN.UA

    Він також підтвердив засудження Ватиканом гендерної теорії, яка припускає, що гендер є складнішим і мінливішим за бінарні категорії чоловіка і жінки, і залежить від більш ніж видимих статевих характеристик. Він назвав цю теорію “надзвичайно небезпечною, оскільки вона стирає відмінності у своєму твердженні зробити всіх рівними”.

    Сурогатне материнство будь-якої форми наразі заборонено на території Болгарії, Франції, Німеччини, Італії, Португалії, Тайваню та Іспанії.

    Комерційне сурогатне материнство заборонено в Канаді, Данії, Новій Зеландії, Бразилії, Великій Британії та Австралії, але всі перераховані вище країни допускають деякі форми альтруїстичного сурогатного материнства, коли сурогатна матір не отримує прибуток за свої послуги.

    Найсвіжіше

    Популярне