Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    У 2023 році соціально-благодійні відділи Румунського патріархату допомогли понад 70 000 людям

    Отець Сіпріан Іоніце, патріарший радник і президент Федерації благодійності Румунського патріархату, пояснив діяльність Соціально-благодійного сектору Румунського Патріархату минулого року.

    В Урочистий рік душпастирства літніх людей Сектор соціально-благодійної діяльності Румунського патріархату організував численні заходи, кампанії, проекти та програми для знедолених і людей похилого віку та соціально незахищених сімей, інформує orthodoxtimes.com

    Надано гуманітарну допомогу, надано засоби догляду, іграшки та дрова. Також були організовані навчальні курси та конференції, надавалася допомога на дому.

    «Ми мали великий і складний рік, особливо в контексті Урочистого року душпастирства людей похилого віку», – сказав патріарший радник.

    «У нас було багато заходів, серед яких створення протоколу між Румунським патріархатом і Міністерством праці та соціальної солідарності: це сприяло набагато тіснішій співпраці між двома установами. Ми також урочисто відкрили мережі домашніх послуг для людей похилого віку та менші центри проживання – максимум 10 бенефіціарів – у різних єпархіях Румунського Патріархату».

    «І ми організовували конференції в контексті Торжественного 2023 року, як у Патріархії, так і в єпархіях, організовані місцевими соціально-благодійними секторами», – додав президент Федерації благодійності.

    «Якщо говорити про всіх бенефіціарів єпархіальних філантропічних секторів і неурядових організацій, що діють з благословення єпархій, ми піклуємось про понад 70 000 людей похилого віку, молоді, дітей, незахищених людей взагалі».

    Ще одним компонентом діяльності Федерації благодійності Румунського Патріархату є підготовка фахівців, які працюють у сфері соціальної допомоги.

    «Один тренінг, який останнім часом користується досить великим попитом, – це тренінг для консультанта з питань залежностей, який схвалено Національним кваліфікаційним органом. Лише цього року навчання пройшли 182 бенефіціари: священики, соціальні працівники та шкільні вчителі», – пояснив отець Ципріан Іоніце.

    «Минулого року, присвяченого людям похилого віку, ми організували три тренінги для доглядальників, які допомагають багатьом нашим організаціям-членам створити мережі доглядальників».

    Іншим важливим тренінгом є тренінг із запобігання торгівлі людьми, який спрямований на студентів духовних семінарій Митрополії Мунтенії та Добруджі. Ці навчання триватимуть протягом 2024 навчального року.

    Звіт про соціально-благодійну діяльність Румунського Патріархату в 2023 році буде представлений у першій половині 2024 року на всіх Єпархіальних Асамблеях Румунського Патріархату.

    Федерація благодійності, заснована в 2007 році.

    Найсвіжіше

    Популярне