Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив літургію у храмі Різдва Христового на Подолі

    У день свята Собору Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, 7 січня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у церкві Різдва Христового, що у Подільському районі столиці.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, настоятель парафії протоієрей Миколай Салабай, священнослужителі храму та запрошене духовенство.

    Після читання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

    Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній ще раз звернувся до присутніх зі словом духовної настанови. У свою чергу настоятель парафії висловив вдячність Предстоятелю та архієреям і духовенству за візит і спільну молитву.

    Завершилася відправа традиційними колядками на прославлення Спасителя та урочистим многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне