Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав українців зі святом Богоявлення

    Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній привітав українців зі святом Богоявлення Господнього.

    У своєму зверненні владика нагадав, що це свято відзначається на спомин євангельської події, коли наш Спаситель у віці приблизно 30 років прийняв Хрещення від Іоана Предтечі в річці Йордан.

    Саме з моменту Хрещення Ісус Христос явив Себе людям як Месія і розпочав Своє публічне, принародне служіння. Тому це свято також називають Богоявленням. Син Божий явив Себе перед всіма людьми. Також саме тоді, під час Хрещення Спасителя, Дух Святий у вигляді голуба зійшов з Небес на Нього, а голос Бога Отця з небес сповістив: «Це є Син Мій Улюблений, в Ньому Моє благовоління» (Мф. 3: 17). Тож саме тоді явилась людям Пресвята Тройця: Бог Отець говорив з Неба, Син Божий хрестився, а Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голубиному – Бог-Трійця явився людям.
    Свято Богоявлення не лише нагадує нам про ту давню подію, але також особисто для кожного з нас оновлює свідчення про явлення Бога в світ, дарує надію на перемогу над темрявою і гріхом. Нині ми не лише бачимо, а й на собі відчуваємо, як багато зла є у навколишньому світі, як багато горя і страждань воно приносить. Тож нехай Господь допомагає нам боротися зі злом, захищати правду, добро і волю. І нехай благодать Божа, сила Духа Святого діють в нас, допомагаючи нам, очищаючи і освячуючи!

    Найсвіжіше

    Популярне