Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    У рф заговорили про канонізацію терористів так званої «ДНР»

    Російський актор Иван Охлобистін запропонував канонізувати як “святих воїнів” терористів Алєксандра Захарченка, Арсенія Павлова, Михаіла Толстих та інших бойовиків терористичного бандформування «ДНР».

    «Я їх знав особисто і я свідчу, що вони гідні цього. Вони можуть бути місцевошановними», – вважає актор і режисер, попри те, що вони були невоцерковленими людьми і загалом злочинцями.

    «Віра не лише через ритуали, віра – у ставленні до людей. Вони були безсрібні, вони билися за справедливість», – зазначив Охлобистін.

    Україна не визнає «ДНР» і «ЛНР» державами, а розглядає їх як терористичні та сепаратистські організації, маріонеткові держави, організовані та озброєні Російською Федерацією, які за підтримки російських військ незаконно захопили та утримують українську територію. Території, контрольовані терористами «ДНР» та «ЛНР», відповідно до українського законодавства вважаються тимчасово окупованими Росією.

    Варто зазначити, що Захарченко був фігурантом кримінальних проваджень за підозрою у вчиненні тероризму та інших особливо тяжких злочинів. Окрім того, Захарченко був основним підозрюваним у справі про загибель мирних жителів під Волновахою внаслідок теракту.

    Нагадаємо, у росії всерйоз обговорюють ідею канонізації в лику святих Суворова.

    Найсвіжіше

    Популярне