Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Для Києво-Печерської лаври розробили віртуальний маршрут туристичними об’єктами

    Віртуальний тур є частиною великого диджитал-спецпроекту «Київ Цифровий», що включає віртуалізацію музейного надбання та туристично-культурної спадщини столиці України.

    За допомогою передових цифрових технологій (VR- та 3D-моделювання) фахівці Київ Цифрового зробили цифрові продукти для музеїв Києва, зокрема й для Національного заповідника «Києво-Печерська лавра». VR-маршрут дає змогу відвідувачам зануритися в історію різних визначних місць та памʼяток з будь-якої точки світу. Про це повідомили у заповіднику, інформує “Вечірній Київ”.

    «За прикладом найінноваційніших методів цифровізації, розроблених у партнерстві з ЮНЕСКО, ми відкриваємо цифрові двері історії Києва, щоб кожен охочий зміг ближче познайомитися з українською культурою, побачити нашу історію та зберегти її для наступних поколінь», — зазначив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич.

    Як зазначила засновниця ГО «Цифровізація туризму та культури» Олена Чернега, цей спецпроект переводить культурну спадщину у цифровий вимір на кшталт успішних світових кейсів з 3D-моделювання, AR- та VR-цифровізації. Також проект підвищує обізнаність про столицю, пропонуючи унікальний погляд на різні аспекти життя міста. Так користувачі зможуть ознайомитися з Києвом та українською культурою онлайн.

    «Повномасштабне вторгнення рашистських військ у нашу державу спричинило масштабні ризики для музейних фондів та культурних пам’яток України. Частину експонатів довелося сховати в умовах воєнного стану. Нині вони недоступні для огляду, проте кожен матиме змогу побачити віртуальні копії музейних предметів», — підкреслили у заповіднику.

    Посилання на проект: https://guide.kyivcity.gov.ua/special-projects

    Посилання на тур: http://surl.li/orkyw

    Нагадаємо, у столиці триває процес цифровізації музейних скарбів.

    Проект виконує одразу кілька важливих місій: оцифровує культурну спадщину за прикладом успішних світових кейсів із 3D моделінгу, AR та VR цифровізації, підвищує обізнаність про столицю з різних боків та надає можливість познайомитись із Києвом та українською культурою онлайн.

    Найсвіжіше

    Популярне