Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Початок нового року є доброю нагодою для кожного з нас оновити своє усвідомлення складених перед Господом і Церквою при хрещенні обітниць, – Митрополит Епіфаній

    У день свята Обрізання Господнього Предстоятеля ПЦУ Митрополит Київський і в усій Україні Епіфаній звернувся до віруючих з проповіддю.

    “Сьогодні ми маємо згадати не лише про давню біблійну подію, але також і про наше власне хрещення. Бо через прийняття нами хрещення ми увійшли у завіт із Богом та стали членами Церкви”, – заявив владика.

    «Завіт цей означає не лише зобов’язання, яке Бог бере перед нами, обіцяючи нам звільнення від владики гріха та вічне блаженне життя в Його Царстві. – сказав Предстоятель.

    «Про це слід пам’ятати як про свій повсюдний обов’язок. Адже від того, наскільки ми досягаємося обіцяного нами, залежить і та вічність, яку ми успадкуємо – чи будемо ми мати блаженство, чищення, приготовлене для дявола і послуг його» , – наголосив архієрей.

    «Бажаю, щоби ми ніколи не забували про складені нами обітниці перед Богом, але щоб кожен день докладали зусилля для їхнього виконання», – закликав митрополит Епіфаній.

    Повний текст проповіді тут. 

    Найсвіжіше

    Популярне