Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Елпідофор відвідав церкву Святого Герасима в Нью-Йорку напередодні Нового року

    Архієпископ Америки Елпідофор очолив святкове богослужіння в парафії Святого Герасима в Нью-Йорку напередодні Нового року. Після літургії він нагородив президента громади пана Герасима Атанасатоса титулом Archon Hymnodos.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Цю відзнаку пан Атанасатос не зміг отримати раніше через свою важливу роль у підготовці візиту архієпископа на Кефалонію в жовтні. Також о. Панагіотіса Папазафіропулоса, настоятеля церкви Святого Герасима, було нагороджено Хрестом Сторіччя Грецької Православної Архідієцезії Америки.

    У своїй проповіді архієпископ Елпідофор говорив про важливість повноцінного проживання свого людського буття, незалежно від віку. Він закликав своїх вірян обирати доброту, правдивість і благодать на кожному етапі життя.

    Архієпископ нагадав, що наша місія – готуватися до життя та повноти свого людського існування, яке може бути зцілене та обожнене Господом Ісусом Христом.

    “Отже, побачити Його (Бога, – ред.) в повноті Його людської природи — це послання для всіх нас. Але що це означає?…Я вважаю, що послання полягає в тому, що ми повинні брати участь і готуватися до життя та повноти нашого власного людського існування. Що наше життя має бути готове до того, щоб увійти в цілісність нашої людської природи, яку зцілив і навіть обожествив Господь Ісус Христос. Що ми маємо помандрувати з Ним до річки Йордан, і там отримати не тільки настанови про життя, але й через Святе Хрещення і всі Таїнства Церкви отримати благодать цього”, – сказав єрарх.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній відреагував на обстріли росіянами України. Також захищаючи Україну загинув син священника ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне