Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятить храм-пантеон у Лішні на Кременеччині

    30 грудня відбудеться освячення Всеукраїнського храму-пантеону в пам’ять про загиблих в російсько-українській війні, який розташований у селі Лішня, що на Кременеччині.

    Про це повідомляє “Місто”.

    На освячення прибудуть митрополит Епіфаній, владики, священники, родини загиблих бійців і військовослужбовці, чимало вірян, які молитимуться за душі спочилих мужніх українських захисників.

    Настоятель храму, священник ПЦУ Тернопільської єпархії Андрій Любунь розповів, що пантеон розпочали будувати ще у 2014 році. Спершу це була капличка, сьогодні ж – це повноцінний храм. В пантеоні розміщені плити з іменами загиблих українських воїнів з 2014 року.

    На запитання, скільки є плит, отець твердо відповів, що не рахує, адже це не просто цифри чи букви, не просто статистика, а йдеться про людські життя.

    “На превеликий жаль, стикаємося з тим, що є дуже багато помилок, розбіжностей у списках, тому найважча робота сьогодні полягає у цьому. Є розбіжності між тією інформацією, що надають на місцях, і тим, що надають безпосередньо військові. Війна не закінчилася, всі дані засекречені. Тому триває клопітка робота щодо врегулювання цих питань”.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ взяв участь у презентації марки «Українські колядки у Києво-Печерській лаврі».

    Найсвіжіше

    Популярне