Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Бог творить Свої найбільші чудеса несподіваними шляхами

    Архієпископ Америки Елпідофор виголосив промову під час Всенічного бдіння на честь святого великомученика Елферія.

    Архієрей розповів про святого Елферія та його матір Анфію, яка була ученицею апостола Павла. Обидва були зразками віри під час перших гонінь на християн у стародавньому Римі, повідомляє orthodoxtimes.com

    Він провів паралелі між Елферієм та Ісусом Христом, зазначивши, що обидва прийняли духовну владу у юному віці, проте їхня молодість не зменшувала, а навпаки підсилювала їх божественну місію.

    Владика наголосив, що Бог часто творить Свої найбільші чудеса несподіваним, малим шляхом, через простих людей за несподіваних обставин. Сам Ісус прийшов як немовля, проте був вшанований як Бог.

    Історії святого Елферія та його матері дзеркально відображають історії Ісуса та Пресвятої Богородиці. Їх зображення на іконі, де вони разом переносять мучеництво, нагадує Пречисту Марію, що стояла біля Хреста.

    Їх жертви надихають вірян діяти з більшою милістю, прощенням та співчуттям. За їх заступництва, вірні мають заквітчатися чеснотами віри, надії та любові.

    У підсумку, промова єрарха підкреслила, як Бог може використовувати здавалося б немічних людей для творення великих діл через приклади святого Елферія, його матері та Ісуса. Це нагадування для духовенства й мирян вільно віддаватися розповсюдженню любові у світі.

    Найсвіжіше

    Популярне