Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх у ВРЦ: Загрози, з якими стикається наш світ, можна вирішити у співпраці

    12 грудня 2023 р. Вселенський патріарх Варфоломій виголосив промову на Всесвітній конференції присвячений проблемі біженців та мігрантів під назвою «Глобальний форум біженців». Захід був організований при ООН за сприяння Всесвітньої Ради Церков і організації «Релігії за мир» у Женеві, Швейцарія.

    Під час міжрелігійної церемонії у каплиці Екуменічного центру зібралися біженці, релігійні лідери та представники ООН, щоб помолитися, співати гімни та вислухати один одного. Церемонія розпочала захід, пов’язаний з Глобальним форумом біженців, і була підготовлена разом з командою Всесвітньої Ради Церков, повідомляє orthodoxtimes 

    У своїй промові патріарх зазначив, що зміна клімату та криза біженців вже не є віддаленими проблемами. Вони безпосередньо впливають на наше життя і повинні стати предметом нашої уваги та відповідальності. Проблеми можна вирішити лише шляхом співпраці. Релігійні лідери повинні нагадувати, що необмежене використання природних ресурсів призведе до поганих наслідків для людини і природи. Для вирішення екологічної кризи потрібні радикальні зміни способу життя.

    Патріарх закликав до солідарності з біженцями та поваги до творіння Божого. Необхідно шукати мир і справедливість, подолати насильство і дискримінацію, ефективно захищати права людини і гідність.

    Вселенського патріарха супроводжували Старійшина митрополит Халкідонський Еммануїл.

    “Уявімо собі світ, де панують мир і справедливість, де насильство та дискримінація розвіяні, де права людини та людська гідність ефективно захищені. І відкриймо наші серця для солідарності з біженцями, а також для поваги та захисту унікального дару Божого творіння, який ми покликані передати нашим дітям”, – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне