Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Потерпілий два місяці не виходить на зв’язок: суд у справі керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП)

    У Соснівському районному суді Черкас відбулося чергове засідання у справі очільника Черкаської єпархії УПЦ (що в эдносты з МП) митрополита Феодосія – Дениса Снігірьова.

    Про це повідомляє Суспільне.

    Під час засідання був запланований допит одного з потерпілих. Та, за словами захисника свідка, номер потерпілого, якого мали допитати на засіданні, поза зоною досяжності.

    – Ми направили звернення у військову частину, до якої він прив’язаний. Поки інформації щодо того, де він перебуває, немає. Ми востаннє спілкувались із ним два місяці тому, – пояснив захисника свідка.

    Прокурор Коломієць просив продовжити допит інших свідків, поки намагаються зв’язатися з потерпілим. Адвокат Снігірьова заперечив цьому, покликавшись на те, що є встановлений порядок допиту свідків і що сторона захисту не готова до цього допиту.

    Суддя оголосила перерву у засіданні до 20 грудня. Підозрюваному обиратимуть запобіжний захід.

    Нагадаємо, СБУ вручила Феодосію першу підозру ще в лютому цього року за ст. 161 Кримінального кодексу України. В квітні Феодосій, який заперечував збройну агресію рф проти України та виправдовував дії загарбників, отримав другу підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 ККУ. Третю підозру Феодосій отримав у жовтні – розпалювання релігійної ворожнечі під час домашнього арешт – ст. 161 Кримінального кодексу України.

    Під час попереднього засідання, 13 листопада, Снігірьова не взяли під варту.

    Найсвіжіше

    Популярне