Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Свято Миколая остаточно показало, що віряни ПЦУ прийняли новий календар

    Відзначення дня святого Миколая Чудотворця показало, що і духовенство і віряни ПЦУ прийняли новоюліанський календар.

    Такий висновок зробили журналісти Національного державного агентства Укрінформ, які відстежують хід календарної реформи.

    Так, у перший місяць реформи вони зробили опитування в соцмережах, запитавши, як віряни сприймають календар. 38 з сорока опитаних священників сказали, що цілком позитивно.

    А переглянувши сторінки духовенства та парафій в соцмережах напередодні свята Миколая Чудотворця і в самий день свята побачили, що по всій Україні, від Михайлівського Золотоверхого у столиці, до Донбасу на сході та до Волинської єпархії на заході, віряни з дітьми святкують свято Миколая.

    Завдяки репутації, духовенство парафій змогло залучити кошти волонтерів та меценатів і українські діти, і переселенці, і діти з прифронтової зони, діти бійців ЗСУ, а також загиблих воїнів, та важко хворі діти отримали подарунки.

    «ПЦУ зробила крок до осучаснення, і віряни це прийняли, Україна уникла календарної суперечки, – стверджують журналісти, – Ще й тому, що Церква проводила освітню роботу, а до того ж дозволила парафіям, які не готові переходити на новий календар, залишатися на старому. Втім, зараз у ПЦУ на старому календарі залишається близько 120 парафій із 8,5 тисячі, а це менш як 1,5%».

    Найсвіжіше

    Популярне