Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Російський єрарх відповів, що робити із кліриками УПЦ (МП), які зріклись єдності з РПЦ

    Член Вищої церковної ради РПЦ, так званий “митрополит Сімферопольський та Кримський” Тіхон (Шевкунов) вважає, що священників УПЦ (МП), які відмовилися від єдності з Російською православною церквою, після закінчення російсько-української війни потрібно пробачити, якщо вони покаються.

    Про це передають росЗМІ.

    Тіхон порівняв РПЦ із самим Богом, а українців, що не хочуть бути в єдності з Моспатріархатом, що благословляє та підтримує війну із апостолами, що зрадили Христа.

    “Всякого кається Господь наказав прощати. І ми його учні, <…> ми покликані це робити. Всі апостоли без винятку, <…> як тільки прийшли випробування – всі втекли. Ну і що? Ну, люди. Ну, втекли – потім повернулися, покаялися, зокрема апостол Петро. До цього треба якось простіше ставитися”, – сказав митрополит Тіхон.

    При цьому Тіхон додав, що “є речі, які не прощаються: якщо люди не покаються”.

    Заява митрополита РПЦ є неприйнятною і такою, що підтримує агресію проти України.

    РПЦ ніяк не може прощати чи карати українських священиків, які покинули її – це суверенне право належить лише церковній владі в Україні. В Моспатріархаті можуть надіятись лише на російських окупантів, бо де дотягнеться чобіт російського загарбника, там будуть репресовані священники, що присягнули на вірність.

    Хоча Шевкунов наводить аналогію із Смутним часом, проте вона є історично некоректною, адже Росія воює проти України, а не навпаки.

    Найсвіжіше

    Популярне