Неділя, 26 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Люди є не лише громадянами світу, а й «небесними громадянами»

    У присутності Президента Катерини Сакелларопулу, Вселенського патріарха Варфоломія та представників майже всіх Православних Церков вчора відбулося відкриття Міжнародної наукової конференції журналу «Theologia» Священного Синоду Грецької Церкви.

    Конференція «Православне богослов’я на шляху до «нематеріальної реальності» пізньої модерності», яка організовується з нагоди 100-річчя заснування цього журналу, розпочала свою роботу в Афінській Митрополії в другій половині дня 11 жовтня, повідомляє orthodoxtimes.com 

    Секретар оргкомітету конференції та головний редактор журналу «Theologia» пан  Александрос Каціарас у своєму зверненні говорив про матеріалістичну епоху, в якій ми живемо.

    Вселенський Патріарх Варфоломій у своєму привітанні, серед іншого, зазначив: «Журнал «Theologia» вступає у друге століття свого життя, маючи спадщину та спадщину свого успішного та творчого шляху до сьогоднішнього дня, його вірність православній традиції, віра в те, що люди є не лише громадянами світу, а й «небесними громадянами», які шукають орієнтира на землі, так само як культура, політика, наука, економіка, земне блаженство. Ні підвищення рівня життя, ні соціальний прогрес, ні наукові знання не повністю охоплюють і задовольняють людину, яка справді не буде жити «не хлібом самим» (Матвія 4:4). Очевидно, що наука є «великою силою» нашого часу. Але великою силою є також віра в Бога, яка відповідає на найглибші екзистенційні питання людини».

    Вселенський Патріарх підкреслив: «Тема конференції справедливо нагадує нам, що людство рухається до «нематеріальної реальності пізньої модерності». Дискурс про «нематеріальну реальність» відноситься до набору нових ситуацій і викликів, які пов’язані з домінуванням Інтернету та науково-технічними розробками в нашому житті загалом. Вони змінюють спосіб життя людей і народів, контролюють наші бажання і потреби і ведуть людство до переоцінки речей. Тим не менш, жодна розсудлива людина не може заперечувати численні переваги технологій. Стійкість до тих чи інших тенденцій розвитку технологій жодним чином не означає їх повну відмову».

    Найсвіжіше

    Популярне