Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    «Ми готові до майбутнього!» – розпочалася 12-та Асамблея мирян і духовенства Архієпархії Австралії

    “Ми готові до майбутнього!” – таким був головний меседж 12-ї Асамблеї духовенства та мирян Священної Архиєпископії Австралії, що розпочала свою роботу в Сіднеї в понеділок, 25 вересня.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Учасники підтвердили свою рішучість рухатися вперед разом зі своїм пастирем, Архиєпископом Австралії Макарієм, заради Христа і Церкви, а також для просування еллінізму по всій Австралії.

    На запрошення архиєпископа Макарія відгукнулися понад 650 представників громад і духовенства з усієї Австралії – це безпрецедентна кількість, втричі більше учасників, ніж на 11-му з’їзді духовенства і мирян, який відбувся в 2013 році.

    Архієпископ Австралії у своєму вступному слові говорив про “великий та історичний день” для Православної Церкви Австралії. Він прославив Бога за те, що Він зробив його гідним скликати, вперше в якості Архієпископа Австралії, Асамблею духовенства і мирян. Вшанувавши пам’ять усіх своїх попередників, він пообіцяв повернути Асамблеї духовенства і мирян, які будуть відбуватися кожні чотири роки, як було вирішено.

    “Я переконаний, що ця інституція є корисною і необхідною для життя Церкви, оскільки вона підкреслює єдність і одностайність церковного тіла та розвіює будь-які думки і погляди про розділення між духовенством і мирянами”, – підкреслив він.

    Далі архиєпископ привітав офіційних гостей з-за кордону, насамперед архиєпископа Тіатейрського і Великої Британії Микиту, який, представляючи Вселенського патріарха Варфоломія, звершив Чин освячення на відкритті З’їзду духовенства і мирян та виголосив вітальну промову. Під час заходу також було продемонстровано відеозвернення Вселенського патріарха. Архієпископ Макарій у своїй промові звернувся до Вселенського патріарха і подякував йому за любов і довіру до Священної Архієпископії Австралії і до нього особисто. Він попросив архиєпископа Микиту передати почуття любові і вдячності вірних місцевої Церкви, а також свою відданість Вселенському престолу і Вселенському патріарху.

    Найсвіжіше

    Популярне