П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск закликав “не гратися з мучеництвом українського народу”

    Український народ – це народ-мученик, і ми не повинні гратися з мучеництвом цього народу, ми повинні допомогти йому в якнайбільш можливий спосіб вирішити цю справу. Про це говорив Папа Франциск, відповідаючи на одне із запитань на борту літака під час перельоту з Марселя до Риму. Про це повідомляє Vatican.news.

    Про це Папа зазначив під час спілкування із журналістами.

    «Український народ, – додав у цьому контексті Святіший Отець, – це народ-мученик, який має історію, переповнену мучеництвом, історію, яка викликає біль. Це не вперше він страждає: в часи Сталіна він багато-багато вистраждав. Це народ-мученик. Але ми не повинні гратися з мучеництвом цього народу, ми повинні допомогти йому розв’язати ці справи в найреальніший можливий спосіб. Під час війни реальним є можливе, не слід себе обманювати, що мовляв завтра двоє лідерів, які в стані війні, сядуть разом за стіл їсти. Але наскільки можливо, куди можемо дійти, смиренно робити можливе. Тепер я бачив, що якась країна робить крок назад, не дає зброю, й починає процес, де напевно мучеником буде український народ. І це погано!», – сказав Святіший Отець.

    Додамо, що нещодавно Посол України у Ватикані подарував Папі Франциску вемдедика, як знак нагадування про страждання дітей в умовах війни в Україні.

     

    Найсвіжіше

    Популярне