Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ долучилась до програми реабілітації військових

    У рамках програми “Духовне відновлення культурою” Національний заповідник Києво-Печерська лавра у співпраці з капеланами та місцевим чоловічим монастирем ПЦУ проводить реабілітацію військових.  Цього разу до заходів, спрямованих на духовне відновлення, долучилася група з дев’яти військових капеланів.  Про це повідомляють на сторінці благодійного фонду “Українська лавра”.

    Як зазначається у дописі метою програми є моральна та духовна підтримка захисників після найважчих випробувань війни через занурення в культурно-історичний простір національної святині. Духовне відновлення організоване за підтримки БФ “Українська Лавра”, а також міністерств культури і оборони.

    Протягом семи днів учасники програми спілкуватимуться з ченцями чоловічого монастиря, братимуть участь у проведенні богослужінь у храмах Заповідника.
    Також передбачені екскурсії, відвідування виставок, майстер-класів, музеїв на території Заповідника.
    За словами Ігоря Терещенка, керівника Програми, військові капелани познайомляться з археологічними проєктами Києво-Печерської лаври, прослухають лекції. Вони зможуть  долучитися до майстер-класів з реставрації арт-об’єктів, іконопису та українського скоропису.

    Найсвіжіше

    Популярне