Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Перед візитом до Пекіну кардинал Дзуппі зустрівся з єпископами з України

    Під час відзначення Католицькою Церквою Світових днів молоді голова Конференції католицьких єпископів Італії та папський посланець з питань досягнення миру в Україні кардинал Маттео Дзуппі зустрівся із єпископами з України. Про це із посиланням на “vaticannews.pl” повідомляє видання “Credo”.

    У зустрічі взяли участь служителі обох обрядів: латинського та візантійського. Єпископ-помічники Києво-Житомирської дієцезії РКЦ Олександр Язловецький та Донецького езархату УГКЦ Максим Рябуха, а також греко-католицький єпарх Кам’янець-Подільськй Іван Кулик поговорили із кардиналом перед його візитом до Пекіну. Поїздка планується через прагнення Папи Франциска розширити коло дипломатичних контактів у питанні досягнення миру.

    Єпископ Язловецький зазначив, що метою візиту стало вираження вдячності «італійським єпископам за все, що вони роблять для українських Церков».

    “Ще до початку відкритої війни росії проти України українська та італійська Церкви були близькі завдяки численним проєктам Карітасу, а тепер ця близькість іще посилилася”, — підкреслив ієрарх.

    Своєю чергою, кардинал Дзуппі зазначив, що не можна жити посеред війни, навіть якщо люди здатні призвичаїтися до всього. Кожний день збройного конфлікту несе з собою наслідки, «війна гасить життя, і це життя не оновлюється автоматично з її закінченням». Кардинал ще раз підкреслив, що не можна «звикати до війни», не можна з нею змирятися. «Оскільки, коли ми слухаємо повідомлення про смерті, насильство, втрати, то завжди повинні думати, що це люди там помирають», — пояснював папський посланець. Отож правильною відповіддю є солідарність: вона несе розраду, дає надію, а насамперед — конкретну допомогу. «Я бачу, що є так багато цієї солідарності», — підкреслив ієрарх. А окрім неї, ще потрібно молитви і «шукання всіх засобів закінчити цей конфлікт».

    Нагадаємо, 20 травня Папа Франциск доручив кардиналу Маттео Дзуппі,  очолити, яка сприятиме “зменшенню напруженості” у війні в Україні. З того часу єпископ встиг відвідати Київ, Москву та Вашингтон. Зараз планується візит до Пекіну.

    Найсвіжіше

    Популярне