П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополита УПЦ (МП) Іонафана засудили до 5 років вʼязниці за виправдання російської агресії

    Намісника Тульчинської єпархії у Вінницькій області митрополита Іонафаназасудили до 5 років увʼязнення. Він публічно виправдовував збройну агресію росії проти України.

    Про це повідомила пресслужба СБУ.

    Зокрема, клірика засудили за статтями:

    • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
    • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
    • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
    • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

    Згідно з матеріалами слідства священник розповсюджував серед вірян пропагандистські листівки, в яких закликав до захоплення влади та зміни держкордону України. А на одному із сайтів РПЦ розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів.

    • У січні Служба безпеки передала обвинувальний вирок до суду щодо очільника Тульчинської єпархії УПЦ МП. Суд над митрополитом почався 5 червня, до цього чотири судді в Тульчині відмовилися судити Іонафана, бо ходили до нього в церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне