Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Павло (Лебідь) брехав про лікування у Молдові та таємно відпочивав у Туреччині – 5 канал

    Скандальний митрополит УПЦ МП та екснамісник Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь), більш відомий як “Паша-Мерседес”, говорив неправду про своє перебування закордоном у жовтні 2022. За словами церковника, він проходив лікування у Молдові. У розслідуванні “5 каналу” йдеться, що він насправді відпочивав на елітному курорті у Туреччині. А точніше у місті Белек на узбережжі Середземного моря. За номер в готелі “Club Prive By Rixos Belek” митрополит міг віддати від 450 до 660 тисяч гривень (від 12 до 17 тисяч у доларах). Мінімальний термін бронювання – 5 днів.

    На відео, опублікованому “5 каналом” чоловік, схожий на Павла, розважається в компанії ще сімох людей. Вони п’ють вино та співають “Многая літа!” Чий День Народження відзначали за участі скандального ієрарха телеканалу з’ясувати не вдалось. Проте вони спробували ідентифікувати учасників застілля.

    Отже, крім митрополита Павла на елітній вечірці начебто були присутні регент лаврського хору архімандрит Геронтій (Борисевич), лікар та водій Павла, директор благодійного фонду Святих благовірних князів Бориса та Гліба Степан Казмірук і ще один архімандрит лаври. Також за столом сидить чоловік схожий на на того, що палив клобуки на могилі покійного предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира. Обряд, що не має нічого спільного з релігією і вважається спробою навести порчу на конкретну людину. Це було в Києво-Печерській лаврі в січні 2023-го. Двох наймолодших учасників застілля каналу ідентифікувати не вдалось.

    “2 жовтня торік Павла Лебедя помітили на українсько-молдовському кордоні. Тоді правоохоронці перевіряли його шість годин поспіль. Сам митрополит російської церкви в України запевняв: поїхав до Молдови на діагностику.”, – нагадує канал.

    Ше тоді виникли підозри, що церковник насправді відвідував Туреччину. Там, окрім відпочинку він нібито, зустрічався із представниками Російської православної церкви. Від них отримував інструкції як як протидіяти українській автокефалії.

    Вже після Павло (Лебідь) був арештований українськими правоохоронцями у підозрі про розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдовуванні російської агресії. Спочатку митрополита відправили під домашній арешт, потім – у СІЗО.

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне