Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель в Івано-Франківську підніс молитви до Бога за перемогу України

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, 7 липня 2023 року, прибув з Першосвятительським візитом до Івано-Франківсько-Галицької єпархії.

    Про це пише пресслужба ПЦУ. 

    Предстоятель Православної Церкви України у храмі на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця, у м. Івано-Франківську підніс молитви за захисників Батьківщини та за перемогу України.

    Під час богослужіння спільно з Предстоятелем молилися митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, єпископ Богородчанський Феогност, обласний благочинний та настоятель храму протоієрей Ігор Ільків, місцеве й запрошене духовенство, а також голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, народні депутати та віряни.

    Блаженнійший Митрополит Епіфаній після спільної молитви звернувся до вірних із Першосвятительським словом.

    «Ми благаємо у Бога, щоби Він сподобив нас Перемоги. Перемоги у цій страшній війні, яка проникла у наш спільний мирний дім. Ворог намагається знищити нас, ворог намагається розчинити нас, але ми засвідчили, що протягом пʼятиста днів ми наполегливо боронимо нашу українську землю. Ми засвідчили, що є незламними і ми будемо боротися до кінця. Будемо боротися доки не переможемо», – наголосив Митрополит Епіфаній.

    Своєю чергою митрополит Іоасаф та настоятель храму протоієрей Ігор засвідчили Предстоятелю свою повагу та вручили ікону Спасителя, яку написав іконописець Юрій Гречин.

    Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне