Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель відвідав військову частину на Київщині, де помолився за перемогу України

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 19 червня 2023 року відвідав на Київщині військову частину А0543, де у храмі на честь святого великомученика Юрія Переможця помолився за перемогу України над російськими загарбниками, за наших воїнів – захисників Батьківщини та настання справедливого миру.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Разом з Предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви молилися намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря архімандрит Арсеній (Пожарний), місцеве духовенство, бригадний генерал Олег Гуть, командир частини полковник Сергій Євстафʼєв, інші представники командування, офіцери й особовий склад частини та представники місцевої влади.

    Після відправи Його Блаженство звернувся до присутніх зі словом

    «Сьогодні ми найперше піднесли молитви до Бога з подякою за Його благодіяння до нас у час випробувань війною. Ми відчуваємо Господню підтримку у протидії агресору, який прийшов знищити нас як націю, розчинити нас, щоб українського народу не існувало. Але ми вистояли і зберегли свою ідентичність: Церкву, мову, культуру. У 1991 році Господь обдарував нас відновленням незалежності – мрію наших пращурів, але не всі це усвідомили і цінували. Тож зараз ми платимо за свободу дуже високу ціну. Але ми маємо що захищати і чим пишатися, тож будемо боронити від окупантів наш єдиний спільний дім – Україну і нехай Господь надихає на це кожного із нас», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній

    Також Блаженнійший владика подарував храму ікону Воскресіння Христового та відзначив українських воїнів високими церковними нагородами.

    Найсвіжіше

    Популярне