Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Перебуваючи в лікарні, Папа Римський розпорядився відправити допомогу в Україну

    Через Дикастерію харитативного служіння Папа Франциск надав гуманітарну допомогу постраждалим від руйнування греблі Каховської ГЕС.

    «Також і тоді, коли він перебував у лікарні ім. Аґостіно Джемеллі, з боку Папи Франциска не забракло уваги та близькості Папи Франциска до населення Херсонської області, яке дуже страждає», – розповідає кардинал Конрад Краєвський, Префект Дикастерії харитативного служіння. Він з доручення Святішого Отця доставив вантаж миючих засобів, підгузок та продуктів тривалого зберігання до гуманітарного пункту при соборі Святої Софії в Римі. Звідсіля «відважні водії», як характеризує їх Папський розподілювач милостині, доставлять його до Херсона, повідомляє Vatican News.

    Ватиканським медіа кардинал Краєвський розповів, що від собору Святої Софії в Україну вже відправлено 106 фур гуманітарних вантажів. «Це вантажівка, завантажена найнеобхіднішими речами, а саме засобами гігієни. Вона також містить, серед іншого, десятки тисяч банок з тунцем, які люди завжди зможуть відкрити в момент найбільшої потреби. Це вже 106-й TIR, який виїхав з греко-католицького храму Святої Софії, де завдяки добрим серцям та різним організаціям, а також Святішому Отцеві, ми можемо завантажити ці вантажівки і оперативно їх відправити. Велика подяка відважним українським водіям, які вирушили в ці маршрути. Із 106 транспортних засобів всі прибули, незважаючи на бомбардування і загрозу їхньому життю», – сказав кардинал Краєвський в інтерв’ю польській редакції Радіо Ватикану.

    За словами Апостольського елемозинарія, наступного тижня буде відправлений ще один вантаж, який складатиметься із 100 тисяч упаковок їжі швидкого приготування, які були подаровані Святішому Отцю. «Це дуже важлива допомога, бо там, де підірвали дамбу, бракує води, бракує всього, тому це найпростіший спосіб допомогти цим людям. Також буде доставлено дуже велику кількість медикаментів, які були зібрані в Неаполі. Отже, Святіший Отець не забуває про Україну. Він весь час не тільки молиться і жертвує за її народ свої страждання, пов’язані з нещодавньою операцією, але також дуже активно через служіння милосердя присутній в Україні», – підкреслює кардинал Конрад Краєвський.

    Найсвіжіше

    Популярне