Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Івано-Франківська міськрада вимагає забрати Почаївську лавру в УПЦ (МП)

    Івано-Франківська міська рада проголосувала за звернення до Міністерства культури та Кабінету Міністрів про повернення Почаївської лаври державі.

    Про це стало відомо під час засідання сесії Франківської міської ради, яке відбулося у четвер, 15 червня, повідомляє ПІК.

    “Ми переконані, що Почаївська лавра має бути українською! Там мають молитися за справедливу перемогу України. Схвалили на сесії міської ради звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення Почаївської лаври українській церкві” – написав на своїй фейсбук-сторінці Марцінків.

    За його словами, хоч Віктор Янукович у 2003 році й передав Почаївську Успенської лавру в оренду церкві московського патріархату на 49 років, проте цей договір можна розірвати і треба оскаржувати в суді.

    “Вимагаємо розірвати договір оренди з московською церквою та повернути Почаївську Успенську лавру спершу у власність держави, а потім – українській церкві. Закликаємо припинити договори оренди та або користування упц мп землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Та не допустити, щоб угрупування, яке де-факто є гілкою Російської Православної Церкви продовжило свою деструктивну діяльність в Україні підпільно”, – додав мер.

    Найсвіжіше

    Популярне