Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Російська черниця подякувала білорусам за пожертви на зброю для росіян

    Російська черниця Євгенія Цівцівадзе у своєму Телеграм-каналі подякувала «жителям Білорусі» за матеріальні пожертви, на які буде куплено машину й антидронову рушницю для якогось із російських збройних формувань.

    На це звернула увагу «Християнська візія», розповідає «Дзеркало».

    «Низько кланяюся жителям Білорусі за мат. пожертву. Вашими коштами буде оплачено машину для воїнів та антидронову рушницю», — так виглядає повідомлення російської черниці.

    На думку авторів «Християнської візії», у повідомленні черниці Євгенії йдеться про гроші, зібрані Свято-Єлизаветинським монастирем у Мінську. Білоруський монастир не вперше помічений у допомозі росіянам, які беруть участь у військовому вторгненні в Україну. На Різдво 7 січня 2023 р. за подібну діяльність релігійну громаду похвалив Олександр Лукашенко. Але представники Свято-Єлисаветинського монастиря заперечували, що гроші, які вони збирають, ідуть на купівлю зброї. За їхніми словами, гроші йшли на гуманітарні потреби — наприклад, допомогу пораненим росіянам у госпіталях і ремонт постраждалої від бойових дій лікарні.

    Антидронова рушниця, про придбання якої на гроші білоруських жертводавців повідомила російська черниця, є різновидом зброї несмертельної дії — з її допомогою можна виводити з ладу деякі безпілотні літальні апарати.

    Черниця Євгенія Цивцівадзе з монастиря в Довжанському районі Орловської області під час вторгнення в Україну організувала групу для збору допомоги російським військам. До середини березня 2023 року мережа пунктів збору цієї групи зібрала понад 5 мільйонів російських рублів. У лютому 2023 року Головне управління бойової підготовки ЗС РФ нагородило Євгену Цивцівадзе медаллю «Учасник спеціальної військової операції».

    Найсвіжіше

    Популярне