Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    В Криму “освятили пам’ятну дошку” загарбнику, якого ліквідували українські військові

    “Меморіальну дошку пам’яті” на честь загарбника Дениса Широкова, якого ліквідували під час повномасштабного вторгнення відкрили у сімферопольській школі № 31.

    Як зазначили на сайті Кримської єпархії РПЦ, окупант був випускником школи у 2009 році.

    Освячення дошки “з благословення” митрополита Сімферопольського та Кримського Лазаря звершив настоятель храму преподобного Лазаря Муромського протоєрей Михайло Наклюцький у співслужінні настоятеля храму Казанської ікони Божої Матері протоєрея Андрія Єльника із с. Іванівка.

    Крім цього, представники окупантів організували урок на честь загарбника, який знайшов свою загибель улітку 2022 року.

    Що означає це відкриття дошки окупанту?

    Відкриття меморіальної дошки на честь окупанта – вкрай негативна подія, яку потрібно однозначно засудити. По-перше, це прославляння особи, яка брала участь в агресії та окупації чужої території. Такі дії не можуть бути виправдані ніякими аргументами і “благословенними дошками”.

    По-друге, це ігнорування міжнародного права та принципів територіальної цілісності. Анексія Криму визнана незаконною практично всіма країнами світу.

    По-третє, це спотворення історії та пропагування хибних ідей. Молоде покоління формується з таких ранніх вражень в дусі російської викривленої історії, яку для певності, щей “освячують” московські священники.

    По-четверте, це неприпустима позиція з боку церкви. РПЦ в цій ситуації виступає не як місце примирення і місце перебування Бога, а як інструмент пропаганди в руках загарбників.

    Отже, відкриття такої меморіальної дошки – цинічний акт, який підтримує ідеї імперіалізму, агресії та окупації. Він має бути однозначно засуджений і спростований, а причетні до нього – покарані, після деокупації Криму. Ми маємо пам’ятати справжню історію, а не російських “героїв”-загарбників.

    Найсвіжіше

    Популярне