П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Польщі віряни знайшли мертвим священника, який активно підтримував Україну

    У Польщі знайшли мертвим 48-річного греко-католицького священника Гжегожа Назара. Він від перших днів повномасштабної війни активно підтримував Україну та був популярним серед молоді душпастирем.

    Про це пише gazeta.pl.

    У неділю, 14 травня, священник не прийшов на недільну месу, що занепокоїло вірян і вони вирішили навідатись до отця, щоб перевірити, чи все у нього добре. Людям ніхто не відкрив, а тому вони викликали рятувальні служби, які все ж прибули до помешкання Гжегожа Назара. Священника знайшли мертвим у його ліжку.

    Священик був парохом греко-католицької парафії Преображення Господнього у Горлицях. Він був також авторитетним молодіжним душпастирем, брав активну участь у допомозі Україні.

    Гжегож Назар народився 2 червня 1974 року в Гданську. Висвятився 2000 року в Перемишлі. У наступні роки був вікарієм у греко-католицькій парафії Воздвиження Чесного Хреста в Гурові Ілавецькому. Потім став парохом парафії Преображення Господнього в Горлицях. Упродовж років служіння активно пропагував лемківські традиції. Він також був відданий молоді та активно підтримував Україну.

    “Він був дуже активним і постійно мав нові ідеї. Дивовижний молодіжний душпастир, його всі знали і любили. Він був одним з головних координаторів СДМ у Кракові, де завдяки йому Греко-Католицька Церква була надзвичайно помітною. Був причетний до греко-католицького молодіжного братства “Сарепта” від самого його заснування”, – пригадав священнослужитель о. Ігор Губач.

    Найсвіжіше

    Популярне