Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Дві парафії УПЦ (МП) приєднались до ПЦУ на Хмельниччині

    15 травня 2023 року відбулися загальні збори релігійних громад: храму Ікони Божої Матері “Живоносне джерело” у селі Гаївка та Свято-Дмитрівської парафії у селі Підліски. Більшістю голосів віряни підтримали перехід з УПЦ (в єдності з МП) до ПЦУ.

    За інформацією Теофіпольської селищної ради, священники храму Ікони Божої Матері й Свято-Дмитрівської каплички відмовилися від переходу з УПЦ (МП) до ПЦУ.

    Після голосування в селі Гаївка, в присутності парафіян та правоохоронців, опечатали храм Ікони Божої Матері “Живоносне джерело”.

    В селі Підліски у Свято-Дмитрівській капличці, після завершення зборів релігійної громади, вперше пролунала молитва українською мовою, розповіли в сільраді: “Благочинний Теофіпольського округу Православної церкви України митрофорний протоієрей, отець Василь Крисак разом з усіма присутніми помолився за здоров’я українських військових та довгоочікувану Перемогу України над російським агресором”.

    Понад 700 парафій УПЦ (МП) перейшли до ПЦУ з початку вторгнення рф в Україну. Всі вони зафіксовані на карті, яку оновлює Духовний Фронт України.

     

    Найсвіжіше

    Популярне