Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігієзнавець: риторика очільника РПЦ являє собою апологію смерті та війни

    Риторика Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) являє собою апологію смерті та війни, а не християнську проповідь, не проповідь про любов, добро чи якісь цінності.

    Про це в ефірі телеканалу freedom заявив релігієзнавець Ігор Козловський.

    “Відбувається підміна понять, коли Церква вже не проповідує Христа, а фактично пропагує ідеологічні постулати так званого “русского мира”, — додав він.

    Унаслідок російського вторгнення в Україні зруйновано та знищено близько 500 релігійних споруд, з яких 70% не підлягають відновленню. Крім релігійних будівель, Україна втрачає людей. За словами Козловського, в Україні дуже багато зруйновано молитовних будинків, синагог, мечетей і місць поклоніння різних конфесій.

    “Ми не тільки втрачаємо велику кількість релігійних споруд різного призначення, ми втрачаємо людей, фактично, змінюється релігійна карта, ландшафт України через велику міграцію, особливо страждають релігійні меншини. Для Росії це не є якимось особливим знаком, який так чи інакше торкається їхнього уявлення про себе: якщо вони навіть обстрілювали та руйнували споруди тієї ж Свято-Успенської лаври на території Донецької області, а це, власне, один з оплотів, можна сказати, “русского мира”. Там гинули ченці, але це абсолютно ніяк не зупиняло російських окупантів, тому що насправді ніякої там релігійності немає”, — заявив Козловський.

    Важливо розуміти, що кожна людина має право на свою думку та віросповідання. Проте, якщо ця думка висловлюється як пропаганда насильства та війни, то це не можна толерувати. Неприпустимо, щоб таким займались релігійні лідери.

    Нагадаємо, кілька днів тому, патріарх Кіріл вчергове підтримав окупацію України і передав іконки загарбникам.

    Найсвіжіше

    Популярне