Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Міська рада Путивля відмовилась передавати релігійній громаді ПЦУ храм Миколи Козацького

    Міська рада Путивля відмовилась передавати релігійній громаді ПЦУ храм Миколи Козацького, повідомив Суспільному священник Православної церкви України отець Назарій.

    Чоловік написав звернення до міської ради із вимогою передати церкву релігійній громаді Благовірного князя Ігоря, головою якої він є. Відмову міська влада Путивля пояснила тим, що не має на таку передачу законних підстав, бо не є власником будівлі. У відповіді також зазначено, що на території Путивля міська рада не має у комунальній власності жодної церковної споруди.

    Храм Миколи Козацького знаходиться у власності Молченського жіночого монастиря, що підпорядковується Українській Православній церкві (МП), повідомили у Путивльській міськраді.

    У неділю, 7 травня, біля церкви Миколи Козацького відбувся збір підписів за те, щоб храм залишився у підпорядкуванні УПЦ (МП). Як зазначив отець Назарій, у прихожан Православної церкви України в Путивлі немає приміщення, де молитися. Тому у релігійні свята люди збираються біля міської адміністрації.

    Найсвіжіше

    Популярне