Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: “Наша Церква поступово об’єднує православних українців в єдину річку”

    Митрополит Епіфаній заявив про поступовий процес об’єднання православних українців в єдину Церкву. За його словами, у деяких регіонах вже всі громади, що раніше належали до Московського патріархату, перейшли під юрисдикцію Православної Церкви України, а процес поступово просувається далі до центру країни.  Також митрополит заявив, що все частіше до Церкви долучаються священники, які не хочуть бути частиною Російської православної церкви.

    “Цими днями, зокрема під час візиту на Волинь, багато людей запитували про перехід парафій з юрисдикції Московського патріархату до нашої Церкви: як багато, як швидко, чому досі вагаються, як ми діятимемо тощо. Відповідь моя була такою: вірю, що поступово, з Божою допомогою, законним, розумним і мирним шляхом наша Українська Православна Церква буде служити в усіх православних святинях, які є надбанням нашого народу і перебувають у віданні нашої держави. Ми хочемо, щоб всі православні українці були в єдиній помісній Православній Церкві, молилися Богу, служили були справді відданими громадянами української держави, не отруєними російською неоімперською ідеологією.  Українська Церква повинна бути на сторожі нашого духовного простору! Занадто довго у нас насаджували ідеологію «русского міра», яка принесла в наш мирний дім війну і руйнування, тож ми всі повинні об’єднатися заради нашого майбутнього, нашого народу, блага нашої держави. І це відбудеться – у свій, Богом визначений час. А зараз триває поступовий, але незворотній процес об’єднання православних українців в єдиній Церкві. Я би назвав це еволюцією, яка відбувається мирним шляхом. В окремих регіонах вже всі наявні громади, які були в МП, полишили цю юрисдикцію. Від заходу України цей процес поступово просувається далі, до центру. Все більше громад долучаються до нашої Церкви, причому все частіше – разом зі священниками, які не хочуть далі брехати і бути частиною РПЦ. І це добра тенденція.- пише в соцмережі Епіфаній.

    Митрополит підкреслив, що українська Церква має бути на сторожі духовного простору країни і об’єднувати всіх православних українців в єдину помісну Православну Церкву, яка буде служити в усіх православних святинях, що перебувають у віданні України.

    “Всі ми покликані до єдності, бути в єдиній Церкві, але кожен проходить цей шлях по-різному. Як велика річка утворюється завдяки різним струмкам, так і ми, православні українці, об’єднуємося в єдину «ріку», в єдину помісну Православну Церкву України. Ми маємо свою незалежну державу і будемо мати єдину потужну Українську Православну Церкву, яка об’єднає всіх православних України у своїй родині. Ми молимось за це, ми просимо Бога про це, і Господь створює відповідні умови. Слава Богу за все!, написав Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне