Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) позивається до “5 каналу” у ще одній справі

    Подільський районний суд м. Києва зобовʼязав поліцію відкрити кримінальне провадження з приводу розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, яке відбулось 8 квітня 2023 року у випуску програми під назвою «Рандеву з Яніною Соколовою».

    Під час цієї програми Яніна Соколова у присутності священника ПЦУ “вжила богохульні та образливі терміни щодо Святого Причастя, яке є одним з найважливіших Таїнств християн”, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    “Телеведуча вдалася до назви Тіла і Крові Христових висловом, цитування якого з етичних переконань неможливо відтворити. Цим вона вчинила образу не лише почуттів вірян УПЦ, а й усіх християн, для яких Євхаристія визнається як одне з головних таїнств, заради якого звершується Літургія”, – йдеться у повідомленні.

    Там такожзазначають, що Соколова надавала “вкрай негативних характеристик та висловлювань на адресу УПЦ та її вірян, називали УПЦ “московською”, обговорювали необхідність та строки її повного знищення”.

    “У зв’язку з цим Українська Православна Церква (в єдності з Московським патріархатом – ред.) звернулася до Національної поліції щодо вчинення кримінального правопорушення представниками ТОВ «5 КАНАЛ ТВ», пов’язаного з розпалюванням релігійної ворожнечі і ненависті та образою почуттів громадян України щодо їх релігійних переконань”, – говориться в повідомленні.

    Раніше адвокат Києво-Печерської лаври протоєрей Микита Чекман подав до Подільського районного суду Києва позов про захист честі, гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації, оприлюдненої в сюжеті «5 каналу» про Києво-Печерську лавру.

     

    Найсвіжіше

    Популярне