Вівторок, 28 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з представниками влади Нововолинська

    9 травня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній зустрівся з Нововолинським міським головою Борисом Карпусом та місцевими депутатами.

    Під час спілкування сторони обговорили релігійну і міжконфесійну ситуації, питання духовної свободи та заходи спрямовані на протидію колаборантам й російській агресії.

    «Ми хочемо визволити Україну також і від духовних окупантів. І ми неодмінно здобудемо перемогу», – сказав Митрополит Епіфаній, передає пресслужба Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

    Також під час зустрічі відбулася презентація виставки «Сакральне Волинське Прибужжя».

    Сергій Карпус висловив вдячність митрополиту Київському і всієї України за перший предстоятельський візит до Нововолинська та запевнив у підтримці добрих починань Православної Церкви України.

    На завершення зустрічі митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами волонтерів та підприємців, які допомагають місцевій територіальній громаді.

    У зустрічі з очільником міста також взяли участь митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей та єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій.

    Нагадаємо, 9 травня на Волині зустріли предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Також він очолив Богослужіння у Володимирі, на яке прийшло дуже багато вірних ПЦУ.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне