Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Послання патріарха Даниїла на коронацію короля Карла III: Справжній друг румунського народу

    Патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл висловив свої привітання новому королю Великобританії Карлу III з нагоди його коронації, яка відбулася у Вестмінстерському Абатстві 6 травня 2023 року.

    У своєму повідомленні, яке публікує “Orthodox times” патріарх Даниїл висловив щирі привітання та побажання процвітання та Божого благословення для нового короля та його служби на благо народів Великої Британії, Канади та інших територій Королівства, а також як Голови Співдружності.

    Патріарх Даниїл також наголосив на довгострокових історичних зв’язках між румунським народом та Карлом III, а також подякував йому за підтримку традицій, культури та духовного життя румунського народу.

    “Ми глибоко шануємо той факт, що Ваша Величність є справжнім другом румунського народу, з яким Вас пов’язують давні історичні зв’язки, і сердечно дякуємо Вам за Вашу дуже цінну різноманітну діяльність з підтримки традицій, культури і краси Румунії…”, – йдеться в повідомленні патріарха Румунської Церкви.

    Послання свідчить про теплі та сердечні стосунки між Румунською Православною Церквою та новим Королем Сполученого Королівства.

    Нагадаємо, архієпископ Вселенського патріархату взяв участь в коронації Карла ІІІ. Минулого року, відбулась зустріч православного архієпископа Великобританії з королем Карлом.

    Найсвіжіше

    Популярне