Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Настоятель монастиря Есфігмен скаржиться на російський вплив на Афоні

    Ігумен Святого монастиря Есфігмен архімандрит Варфоломій подав нову скаргу щодо російського проникнення на Афон. Він звернув увагу на підняття росіянами прапору росії на Святій Горі.

    Згідно з повідомленням на сторінці монастиря у Facebook, архимандрит Варфоломій заявляє, що “незважаючи на скаргу в квітні 2022 року і пов’язану з нею спробу оскарження з боку різних осіб, росіяни продовжували “канонічно” піднімати російські прапори на горі Афон”.

    Свята Гора Афон – це територія на півострові Халкідікі в Греції, яка займає площу близько 335 квадратних кілометрів та є домом для більше ніж 20 монастирів, які перебувають під юрисдикцією Вселенського патріархату.

    Свята Гора Афон має статус автономної монастирської держави, що означає, що вона має своє власне законодавство, уряд та судову систему. Ця територія є місцем паломництва для мільйонів православних християн з усього світу і вважається одним з найсвятіших місць для православної церкви.

    Нагадаємо, архієпископ Салерно подарував Вселенському патріарху частинку мощей апостола Матвія. Також архієпископ Вселенського патріархату взяв участь в коронації Чарльза ІІІ.

    Найсвіжіше

    Популярне