Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині парафії продовжують покидати УПЦ (МП) разом із священниками

    2 травня в Єпархіальному управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій прийняв парафіян Свято-Георгіївсього храму с. Піски Житомирського району разом із своїм настоятелем протоєреєм Віталієм Шоха.

    Після загальних зборів, релігійна громада ухвалила рішення про вихід з підпорядкування УПЦ (в єдності з МП) та приєднання до Православної Церкви України, повідомляє Житомирська єпархія ПЦУ.

    Під час зустрічі єпископ Паїсій задовольнив відповідне прохання настоятеля і прийняв його та очолювану ним релігійну громаду до складу Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ.

    Приєднання до Православної Церкви України є важливим кроком для зміцнення української національної ідентичності та духовної незалежності від Кремля. Зараз Православна Церква України є найбільшою православною церквою в Україні та є однією з найбільших православних церков у світі. Приєднання нових релігійних громад до цієї церкви може допомогти зміцнити її вплив та позиції в Україні та у світі.

    Нагадаємо, Хорошівська релігійна громада Житомирщини перейшла до ПЦУ. Також митрополит ПЦУ Іларіон освятив новозбудований храм на Рівненщині.

    Найсвіжіше

    Популярне